Jak vybrat venkovní kuchyň

Vůně grilovaného masa, chlazené pivko, čerstvý vzduch, toto vše si můžete dopřát během letní sezony, pokud se rozhodnete pořídit si venkovní kuchyň. Jak by měla venkovní kuchyně vypadat? Aby byla skutečně funkční, měla by být vybavena podobně jako ta vnitřní. Tzn. měla b obsahovat lednici, dřez, gril, skříňky na nádobí, sklenice apod.

Správné místo… Vybrat správné místo kam a jak venkovní kuchyň umístit je to hlavní. Mějte na paměti, že si tvoříte nejen místo pro vaření, ale místo pro relaxování s přáteli, nebo rodinou, místo, kam se budete chtít po dlouhém dni „uklidit“ a odpočinout si. Myslete také na to, aby nebyla venkovní kuchyně příliš daleko od té vnitřní, abyste se neuběhali tam a zpět. Přece jen ta venkovní nebude vybavena jako vnitřní.

Od základu… Pokud nezapomenete na vybudování přípojek vody, elektřiny, plynu atp. při přípravě místa, máte vyřešeny problémy do budoucna. Následné dodělávky jsou většinou složité a zbytečně drahé.

Pracovní prostor… Bez dostatečného pracovního prostoru to nejde. Pokud si budete chtít svoji venkovní kuchyni vymazlit na maximum, tzn. včetně pípy, grilu, udírny, dřezu, vinotéky, lednice, nesmíte zapomenout na pracovní prostor, kam si budete moci pokrmy a nádobí odložit a vše připravit. Je tedy potřeba najít rozumný kompromis mezi vybavením a pracovním prostorem.

Rada na závěr… Každý má jiné nároky. Je třeba si uvědomit, kolik času a s kým budete ve venkovní kuchyni trávit a od toho se vše bude odvíjet. Někomu stačí gril s odkládací plochou, jiný zase chce trávit venku maximum času a vytvořit si venkovní kulinářské království. Volba je na každém a možností je mnoho.